m

Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit.

m

Технологии

Транспортиране на млякото

Транспортирането на млякото се осъществява със собствен специализиран транспорт, оборудван със система за измиване на тръбните пътища и цистерната, която е изолирана и позволява запазването температурата на млякото за минимум 4 часа

m

m

Прием на млякото

Приемът на млякото се извършва в няколко 10 000-литрови съда, обезпечени с изолация и система за разбъркване, с цел запазване температурата на млякото за минимум 24 часа. Приемната инсталация разполага със секция за допълнително охлаждане посредством пластинчат топлообменник, захранван с ледена вода от собственото стопанство за производство и акумулиране на студ посредством студоносител ледена вода.

Пастьоризация, очистване и охлаждане на млякото

Млякото термично се обработва при пастьоризация с нискотемпературен режим, който се осъществява чрез пластинчат топлообменник, захранван с гореща вода, произвеждана от собствена котелна инсталация, работеща на компресиран природен газ, отговаряща на най-високите норми за опазване на околната среда. Впоследствие млякото се почиства от микрозамърсяване посредством центрофугиране при над 6000 оборота в минута. Този процес постига идеално механично очистване на млякото без да бъдат променени неговите основни физико-химични параметри. Системата е оборудвана и със секция за охлаждане, която отрегулира температурата на млякото до заложените технологични параметри за подсирване. Цялостното управление на описаните по-горе процеси се осъществява автоматично посредством дигитален програматор и пневматично управление на спирателните механизми, като по този начин възможностите за субективни човешки грешки са практически сведени до минимум.

Подсирване и първична технологична обработка на сиренето

Термично обработеното мляко се подава към сиренарските вани по затворени тръбни пътища предварително почистени, дезинфекцирани и изплакнати посредством собствена централна система за измиване (CIP Система)

m